Hasiči počas výpadku prúdu vypomáhali na novorodeneckom oddelení

23.07.2008 Kežmarok

Kežmarok/Poprad 23. júla (TASR) - Kežmarskí hasiči zasahovali v noci na dnešok na novorodeneckom oddelení miestnej nemocnice, kam ich privolali počas výpadku elektrickej energie, aby vypomohli s vlastným generátorom, keďže ...
Pod poruchu na elektrickom vedení sa podpísal nočný dážď sprevádzaný silným vetrom. \"Energetikom sa podarilo poruchu rýchlo odstrániť, takže výpadok prúdu trval len krátko, možno pol hodiny, \" povedal pre TASR operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Kežmarku Slavomír Kyselan.
Rušnú noc mali popradskí hasiči. Nadránom likvidovali požiar predajne autosúčiastok v Hozelci. \"Na mieste zasahovali tri vozidlá a osem hasičov z Popradu a Svitu. Oheň sa podarilo uhasiť približne po dvadsiatich minútach. Škoda však bude značná. Príčiny vyšetrujú, \" konštatoval operačný dôstojník Okresného riaditeľstva HaZZ v Poprade Peter Zlatnický. Dodal, že počas noci odstraňovali z ciest aj popadané stromy. Dva vyvrátil vietor pod Starým Smokovcom a ďalší pred obcou Vernár.
 

Vyberte región